Høyteknologisk anleggsbransje roser Powel

Flere tusen fagfolk møttes under Nordens største anleggsmesse Vei og Anlegg, en bransje som blir stadig mer innovativ.

Ingvil Snofugl

Sist oppdatert: 06.09.2018

Høyteknologisk anleggsbransje roser Powel

Messen utenfor Lillestrøm tiltrekker seg rundt 25 000 besøkende og er dermed Nordens største anleggsmesse. I tillegg til det store uteområdet, er det også aktivitet innendørs.

- Alt handler om dataflyt. Hadde det ikke eksistert gode kontorverktøy for å lage prosjekter, ville ikke maskinstyring vært det det er i dag. Den jobben Powel gjør er superviktig for bransjen, sier Jon Hella, daglig leder i Hella Maskin.

Se video fra messen

Maskinstyring siden 1995

Hella har jobbet med maskinstyring siden 1995. På den tiden kom de aller første sensorene, som kunne skrus på en gravemaskin. 

- Sensorene kunne måle høyde. Det var et stort fremskritt, smiler Hella, som over mange år har samarbeidet med Powel Construction.

Hellerudsletta er full av store gravemaskiner, heisekraner, stikkerutstyr, teknologiske nyvinninger og maskinforhandlere. Noen av de store maskinene er i bevegelse, og inne i teltet til Leica Geosystems står en stor løypemaskin. Denne har avanserte maskinstyringssystemer innebygd.

- Samarbeidet med Powel har vært avgjørende 

-Det er veldig nyttig å treffe samarbeidspartnere våre på en uformell arena. Vi får diskutert felles problemstillinger, slik at vi enklere kan finne gode løsninger sammen, sier Kjetil Gjesdal i Powel Construction.

Geir Hjertø er salgsingeniør hos Leica Geosystems. Han gir Powel Construction mye av æren for Leicas suksess.  

- Samarbeidet med Powel Construction har vært avgjørende for at vi er den dominante aktøren på maskinkontroll i Norge. Uten Powel og Gemini har vi ikke vært der i dag, sier Hjertø.

25 000 besøkende på Hellerudsletta 

Og den teknologiske utviklingen står langt fra stille. Nå handler mye om å få de ulike dataverktøyene til å snakke godt sammen og ikke minst sikre god informasjonsflyt mellom partene i et anleggsprosjekt. Gemini Connected er Powels nye samarbeidsplattform, som Gjerstad og flere andre i Powel jobber med å få ut på markedet. 

- Leica er en av de vi jobber sammen med for å få flyttet data fra vår skyløsning Gemini Connected til deres ConX, sier Gjesdal. 

Messen utenfor Lillestrøm tiltrekker seg rundt 25 000 besøkende og er dermed Nordens største anleggsmesse. I tillegg til det store uteområdet, er det også aktivitet innendørs. 

- Det betyr mye for oss å være tilstede på denne messen. Vi får vist fram nyheter og vi får møtt kundene våre. I løpet av de få dagene vi er her, får vi snakket med 200 til 300 kunder. Vi ville sikkert brukt ett år på å få møtt like mange om vi skulle reist rundt, avslutter Hjertø. 

 

Høyteknologisk anleggsbransje roser Powel

Powel Construction hadde stand innendørs under Vei og Anlegg 2018, som ble arrangert i perioden 2. til 5. mai.