Er det mulig å få enda bedre arbeidsflyt, og samtidig kvalitetssikre?

Entreprenøren Grunn-Service AS var blant de første i Norge til å ta i bruk Gemini Connected, noe de neppe angrer på i dag. Prosjektet deres VVA Line-Hognestad omfatter nå 6,4 kilometer med grøfter, 4 kilometer kabelgrøfter og nærmere to kilometer gang- og sykkelstier.

Sist oppdatert: 06.09.2018

Grunn-Service AS jobber hovedsakelig inn mot det profesjonelle markedet, med kunder som kommuner, fylkeskommuner, entreprenører og profesjonelle utbyggere. Fra etableringen i 1985 har de bygget lang erfaring i bransjen, spesielt innen fagområdene grunnarbeid, gartner og fjell- og bergverk. Gemini har vært i bruk i en årrekke, først ut var Gemini Terreng og senere har det blitt utvidet med Gemini ProAdm (2009) – og nå Gemini Connected.

– Gemini Connected var et helt åpenbart valg for oss.  Å få være med å bidra i utviklingen av verktøyet var avgjørende. Vi har ikke klart å finne noen tilsvarende løsning, forteller salgs- og markedsansvarlig i Grunn-Service AS, Tom Lode.

 

Dropp mellomleddene!

– Når vi skal måle alt fra nytt VA-system til pumpestasjoner, ja, da blir det fort mange poster og regulerbare mengder som trenger målebrev. Gemini Connected senker sannsynligheten for feil, og sørger for at postene til en hver tid er oppdaterte. I tillegg kan alle som har ansvar for rapportering gjøre dette direkte, så vi slipper mellomleddene, forteller markedssjefen.

                                  

Gemini Connected, rett i lomma

- En annen fantastisk fordel med Connected, er Gemini Mengder-appen. De rapporteringsansvarlige, uansett om de bruker Android eller iPhone, kan laste ned appen. Da snakker vi sømløshet! Det er ingen form for import eller eksport av data, men derimot fortløpende oppdatering av mengder. Connected har i høy grad bidratt til både bedre arbeidsflyt og kvalitetssikring, sier Lode.

 

Appen i felten

Ute i felt blir appen gjerne brukt av driftsleder, prosjektleder og bas. Alle kontraktsbeskrivelser ligger tilgjengelig i appen slik at mengderapporteringen fra arbeidet kvalitetssikres. Takket være appen går mengdene direkte inn i plattformen, og opplysningene følger med helt frem til målebrevet. Dermed vil rapporteringene til enhver tid være à jour.

 

Søplekassen er blitt digital

– Grunn-Service AS har hele veien hatt et sterkt ønske om å gå den papirløse veien, for å si det sånn. Altså, mest mulig elektronisk, og kun strengt tatt nødvendige ting på papir. Gemini Connected ble sånn sett startskuddet vårt, og i dag skjer så å si alt digitalt. Også HMS-planene er digitale nå. Det er faktisk mye enklere å si hva som er det eneste vi fortsatt har på papir, og det er arbeidstegninger, avslutter Tom Lode.